ناشناس ( تحصیلات : راهنمایی ، 15 ساله )

با سلام. من کلاس نهم هستم و امتحان های نهایی از 31 این ماه شروع میشه و به ماه رمضان میخوره و من میخوام امتحانهام همه رو نمره خوب بگیرم و یه برنامه ریزی عالی میخوام. البته مشاو تحصیلی من چند راهکار داد که خوشم نیومد اگه میشه کمکم کنین... ممنون از سایت خوبتون


مشاور (خانم قربانی)

من هم عرض سلام و ادب دارم خدمت شما همراه گرامی سایت راسخون و از اظهار لطف تان سپاسگذارم.
دوست نوجوان بهترین برنامه ریزی، برنامه ریزی ای است که خود فرد بر اساس شرایط زندگی، خلقیات و امکانات خود طراحی کند. در این بین راهکارهای ارائه شده  توسط فرد متخصص میتواند زوایای این برنامه ریزی را برایتان آشکار سازد. نمیدانم دغدغه اصلی شما، روزه داری در حین امتحان است یا خود ایام امتحان و اخذ نمره برایتان استرس زاست. در هر حال با توجه به شرایط موجود، و اهمیت نمرات پایان دوره در انتخاب رشته، توصیه های زیر ارائه میگردد امیدوارم راهگشا باشد. در طی ماه رمضان، تغذیه خود را طوری تنظیم نمایید که حتما در سحرها سبزیجات مصرف شود و سرخ کردنی ها به وعده سحر اختصاص نباید. این امر سبب میشود میزان تشنگی شما و به دنبال ان شدت گرما کاهش یابد.
ساعات خواب تان را بین ساعت ده شب تا سحر قرار دهید و در صورت نیاز در وقت قبل از ظهر یا بین ساعت یک تا 3 بعدالظهر ، بخوابید. مطالعه خود را به وقت سحر و در ادامه ساعات ابتدایی روز اختصاص دهید. چون هم انرژی تان بالاست و هم امادگی ذهن برای تمرکز و مطالعه بیشتر است. از هم اکنون مقدار غذای وعده ناهار خود را کاهش دهید تا روزه داری برایتان سخت نباشد. در زمان باقی مانده تا ایام امتحانات، علاوه بر مطالعه دورس هر روز، حدود دوساعت را به مرور درسهای دیگر اختصاص دهید. اگر درسی برایتان اسان است از مدت ان کاسته و به دورس سخت تر اختصاص دهید. حین مطالعه اشکالات خود را یادداشت کرده و از دبیران خود سوال نمایید. در بین ساعات مطالعه، حتما زمان استراحت در نظر بگیرید. زمان استراحت میتواند بر اساس نوع مطالعه و نیاز شما باشد. مثلا هر 25 دقیقه مطالعه، 5 دقیقه استراحت کنید یا مثلا زمانی که فصول درسی کوتاه است، بین هر فصل، 15 دقیقه استراحت نمایید. در زمان استراحت، به کارهای فکری و یا انچه ذهن شما را درگیر میکند، نپردازید. مثلا اگر به تماشای فیلم می پردازید، داستان ان نباید برای  شما دغدغه ایجاد کند.
تفریح کوتاه در طی هفته هم برایتان مفید است. البته یک برنامه کوتاه شاد قبل از ایام امتحانات نیز توصیه میشود. بعد از هر امتحان حتما یک استراحت داشته باشید و به سرعت به مطالعه درس بعدی مشغول نشوید. بر خداوند توکل کرده  و نگران نمره نباشید. مهم تلاش شماست.
_ در نهایت با در نظر گرفتن این نکات، برگه ای بردارید و با رسم یک جدول و بر اساس برنامه امتحان، برای روزهای امتحانی، ساعت های مطالعه، خواب، تغذیه  و استراحت را مشخص نمایید. در ادامه و زمانی که احساس کردید بر طبق برنامه عمل میکنید، تشویقی را برای خود در نظر بگیرید تا شوق و انگیزه بیشتری برای تلاش داشته باشید.
در پناه حق و عاقبت بخیر باشید.